Avans Hogeschool bereidt studenten voor op de toekomst met online leren

Als Hogeschool heb je de belangrijke taak om je studenten klaar te stomen voor het werkveld. In tijden zoals deze is dat lastiger en ben je genoodzaakt om naar digitale oplossingen zoeken. Judith Herrewijn, marketingcommunicatie docent en ICTO-coach bij Avans Academie Associaties Degree (AAAD) weet maar al te goed hoe je dit aan moet pakken. In dit artikel lees hoe ze haar studenten met behulp van de online trainingen van SkillsTown voorbereidt op de toekomst door middel van blended learning.

Dynamisch leren binnen het onderwijs

Traditioneel leren past niet meer in de tijd van nu. Judith laat weten: ‘We willen bij Avans vernieuwend onderwijs bieden, zodat we studenten kunnen voorbereiden op de dynamische wereld van nu. Het is belangrijk voor ons dat we veel digitale middelen gebruiken. Daarom hebben we ervoor gekozen om online modules van SkillsTown in te zetten als onderdeel van blended learning.” Dit vond Judith altijd al belangrijk, maar vooral nu scholen dicht zijn is het duidelijk te zien dat dit noodzakelijk is binnen het onderwijs. “Studenten kunnen op deze manier tijd- en plaats-onafhankelijk leren in hun eigen tijd en tempo.”

"We leven in een maatschappij waar meer nodig is dan alleen vakkennis. 21st century skills zijn belangrijke vaardigheden die studenten moeten leren."

Het inzetten van 21st century skills

In september zijn ze bij AAAD gebruik gaan maken van enorm veel SkillsTown trainingen. Onder andere op het gebied van 21st century skills, maar ook over gezondheid en vitaliteit. Judith vertelt: “Dit zijn belangrijke vaardigheden die studenten moeten leren. Zoals al eerder benoemd; we leven in een dynamische maatschappij en hier is meer nodig dan alleen vakkennis.” Denk aan vaardigheden als samenwerken, kritisch denken en communiceren. “Ik kwam erachter dat SkillsTown hier al modules voor beschikbaar had en dat er mogelijkheden zijn om zelf modules te ontwikkelen.” Als aanvulling op de bestaande trainingen van SkillsTown over 21st century skills, heeft Judith dan ook samen met hen e-learning modules ontwikkeld op het gebied van kritisch denken en creatief denken.

Het online lesaanbod wordt aangeboden aan studenten onder de naam van Avans. Judith vertelt: “Zo zorgen we ervoor dat bepaalde modules een verplicht onderdeel van het studieaanbod zijn. Hier krijgen ze dus ook studiepunten voor. Op deze manier integreren wij de e-learnings in ons onderwijs en dat is weer een mooi voorbeeld van blended learning.”

Content met kwaliteit

Judith is bij SkillsTown gekomen via de huidige accountmanagers van SkillsTown: Jerry Meijer en Gijs Wetzer, voorheen studenten van Judith. “Jerry en Gijs wisten dat ik geïnteresseerd was in 21st century skills, dus ze namen me mee naar het kantoor van SkillsTown en lieten me de zelfontworpen escape room zien die gericht is op 21st century skills. Zo leerde ik SkillsTown kennen.”

Naast het 21st century skills aanbod, was er een andere belangrijke reden waarom Judith voor een samenwerking met SkillsTown koos: “SkillsTown werkt met professionals, waaronder ook hoogleraren. Zo weet je zeker dat de content die je maakt gebaseerd is op bronnen en onderzoeken.” Judith is ook erg te spreken over haar contacten met SkillsTown. “Als ik naar het kantoor van SkillsTown kom, dan voel ik me thuis. Het is informeel en de medewerkers denken proactief mee.”

"SkillsTown werkt met professionals, waaronder ook hoogleraren. Zo weet je zeker dat de content die je maakt gebaseerd is op bronnen en onderzoeken."

Start met een kleine pilot

Binnen twee maanden tijd zijn er in totaal al 786 actieve studenten en zijn er 1861 certificaten behaald. “Op deze resultaten ben ik enorm trots. Zo zie je hoeveel onze studenten ook vanuit eigen initiatief doen,” vertelt Judith enthousiast. “Veel instellingen zijn opzoek naar instrumenten voor blended learning zoals deze. Mijn advies is: doen. Ga vooral veel uitproberen. Neem een kijkje in de e-learning modules en vraag een demo aan. Weet ook dat het niet nodig is om meteen duur in te zetten, door klein te beginnen. Bijvoorbeeld door het starten van een pilot waarbij je een groepje studenten kennis laat maken met het volgen van e-learnings. Zet het platform bijvoorbeeld eerst in bij 1 opleiding en probeer uit wat werkt voor jouw studenten.”

Net als Avans Hogeschool aan de slag met online training in jouw organisatie?

Danny of een van zijn collega's vertelt je tijdens een vrijblijvende demo alles over de mogelijkheden.
Deel deze klantcase:

Ook interessant voor jou: