Gemeente Helmond: liefde voor innovatie, snelheid en dynamiek

Binnen een gemeente waar wordt gestreefd naar verbinding, trots, innovatie en vertrouwen, sluiten doorleren en ontwikkelen naadloos aan. Tom Fletcher, adviseur Learning & Development binnen gemeente Helmond, houdt zich niet voor niets elke dag bezig met de toekomst van de gemeente en haar medewerkers. Hij geeft een inkijkje in hun gebruik van hun online academie.

Ontwikkeling binnen de gemeente

“Ontwikkeling staat hoog in het vaandel binnen onze gemeente. Het zorgt ervoor dat mensen verschillende vaardigheden optimaliseren en uitbreiden, waardoor ze altijd verzekerd zijn van de juiste uitvoering van hun taken. Uiteindelijk staat altijd de inwoner van onze gemeente centraal, dus kortweg kunnen wij stellen dat zo goed als alles dat wij bijleren, in het teken staat van het zo goed en respectvol mogelijk kunnen helpen van de inwoner,” legt Tom uit.

De extra waarde van het SkillsTown-aanbod

“Achterblijven kan tegenwoordig niet meer en met onze samenwerking met SkillsTown hoeft dat ook niet meer. Sterker nog, naast het bijleren voor onze medewerkers, bieden wij doorleren aan als iets leuks. Daardoor ervaren onze medewerkers meer werkgeluk, productiviteit en zitten ze beter in hun vel. Naast het opdoen van vaardigheden voor je huidige werk, kan je namelijk ook doorleren over je eigen welzijn, fysieke gesteldheid en tal van soft skills.”

De kracht van online kunnen doorleren is volgens Tom dat het zo naadloos aansluit op het hybride werken van deze tijd. “Thuiswerken staat natuurlijk toe dat je ook thuis leert en daarbij voelen mensen zich soms meer op hun gemak. Daarnaast heb je dankzij online cursussen en e-learnings vaak niet meer te maken met onhandige instroommomenten en kan je beginnen en vervolgen met een training wanneer het jou uitkomt,” voegt Tom toe.

“SkillsTown is voor ons de frisse wind die we nodig hebben om verschillende vormen van maatwerk te kunnen bieden aan al onze collega’s. Het voelt als samenwerken, niet als een dienst die wij afnemen.”

Een dynamische samenwerking

De match tussen gemeente Helmond en SkillsTown bestaat deels vanwege de gedeelde liefde voor innovatie, snelheid en de dynamiek die beide partijen als heel prettig ervaren. “SkillsTown is voor ons de frisse wind die we nodig hebben om verschillende vormen van maatwerk te kunnen bieden aan al onze collega’s. Het voelt als samenwerken, niet als een dienst die wij afnemen.” Een van de andere grote voordelen die gemeente Helmond ervaart, is het integreren van eigen trainingen, cursussen en essentials in één platform. “Op deze manier staat alles bij elkaar. Het is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en het scheelt ons ook nog eens kosten.”

Voor ieder wat wils

Er valt grappig genoeg niet echt een pijl te trekken op welke trainingen nu populair zijn en waarom. “Die diversiteit is juist zo leuk!” aldus Tom. “Heel sprekend voor onze werknemers ook. Zo worden trainingen rondom timemanagement en productiviteit net zoveel gevolgd als die op het gebied van mentale veerkracht en het Office 365-pakket.” Voor ieder wat wils, dus.

Gemeente Helmond staat in ieder geval elke dag op met het doel haar medewerkers te stimuleren zich door te ontwikkelen, zodat zij de inwoners van dienst kunnen zijn. Eigen tempo, eigen interesses, zonder ooit iemands individuele leerbehoefte uit het oog te verliezen. “En met zo’n aanbod komt het nauwelijks voor dat er voor iemand niets tussen zit. Wat je wens of doel ook is, je kan altijd door!”

Net als Gemeente Helmond aan de slag met online training in jouw organisatie?

Danny of een van zijn collega's vertelt je tijdens een vrijblijvende demo alles over de mogelijkheden.
Deel deze klantcase:

Ook interessant voor jou: