LTI 1.3 als standaard voor integratie

We zijn blij om te zien dat zoveel LMS- en contentleveranciers upgraden naar LTI 1.3. Ook wij streven ernaar om altijd veilige, efficiënte en innovatieve hulpmiddelen te bieden. Daarom informeren wij je graag over een belangrijke upgrade met betrekking tot onze integratiestandaarden. 

 Het waarborgen van de beveiliging van je gegevens is een prioriteit voor ons. Daarom volgen we 1Edtech, uitgever van de LTI-standaard, in hun advies om LTI 1.3 te gebruiken als veilige standaard binnen ons online leerplatform. Dit betekent dat we in lijn met upgrade van ons online leerplatform Inspire, voortaan exclusief de Learning Tools Interoperability (LTI) 1.3 standaard ondersteunen voor alle updates. Deze overgang houdt in dat de ondersteuning voor voorgaande versies, inclusief LTI 1.1 en 1.2, niet meer ondersteunt worden.

De voordelen van deze LTI-integratie

Het omarmen van LTI 1.3 is een belangrijke stap in ons gezamenlijke doel naar het creëren van een veilige en efficiënte leeromgeving. We zijn ons bewust van de impact die deze omschakeling kan hebben op gebruikers van LTI 1.1 en 1.2. Mocht dit voor jouw organisatie het geval zijn, dan kunnen we samen kijken naar de juiste aanpak om standaard LTI 1.3 te gaan gebruiken.