Dit zijn dé goede voornemens voor op de werkvloer

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Na alle feestdagen, borrels en etentjes kunnen wij ons goed voorstellen dat de frisse start misschien nog wat onmogelijk lijkt (ik begin in februari wel – herkenbaar?). Daarom gaan wij je helpen. Want grote stappen maken, doe je door kleine veranderingen toe te passen.

Nee is nee!

Hoe vaak heb jij in 2022 gedacht: ‘had ik het maar anders gedaan’? Geeft niets, is heel menselijk. Start je nieuwe jaar met jezelf in de hoofdrol. Als iemand iets van je vraagt, kan die persoon rekenen op twee antwoorden. Ja of nee. Zeg eens nee. Eerst jouw agenda, dan die van een ander.

Mopper minder

Stiekem heb jij met lekker mopperen jezelf nog het meest. De ander wil jou prima even aanhoren, maar kan er vervolgens niet veel mee. Pas op dat je de algemene sfeer niet te veel beïnvloedt. Daar schiet je al helemaal niets mee op! Schrijf het kort van je af, misschien valt het achteraf best mee.

Trainingstip:  Heb jij altijd iets te klagen? Volg het webinar ‘Positieve instelling’ op het online leerplatform en haal die positieve mentaliteit naar boven!

Dit ben jij

New year, new you! Doe voor de grap die presentatie gewoon wél. Toon dat initiatief en organiseer die borrel gewoon. Jij en jouw kwaliteiten mogen best wat vaker gezien worden, toch?

Snoepen is snurken

We weten het, die gevulde koek bij de koffie maakt het helemaal af. Als je ‘m nu toevallig laat staan vanwege goede voornemens van een andere aard, ben je al goed op weg. Misschien wil je gezonder worden, maar wij doelen vooral op die suikerdip die je na je koek ervaart. Dan fantaseer je niet meer over je koek, maar over het doen van een dutje. Dat maakt je werkdag niet makkelijker!

Uitstellen is de vijand

Als je er vandaag al geen zin in hebt, wordt het morgen niet opeens wel een leuke klus. Zet koffie en doe het, nu meteen. Dan ben je ervan af en die opluchting is heel wat waard.

Trainingstip:  Heb jij heel veel last van uitstellen en je taken op orde houden? Volg de e-learning ‘Timemanagement’ op het online leerplatform.

Waar zit je beter op je plek?

Ben jij gelukkig op deze stoel? Als het antwoord niet volmondig ja is, vraag je dan eens af waar dat aan ligt. Wie weet wat jouw leidinggevende allemaal voor je heeft liggen aan inspirerende en motiverende extra verantwoordelijkheden, taken of projecten!

Investeren is waarderen

Ben jij je collega’s een beetje uit het oog verloren in het nieuwe hybride werken? Plan wat vaker (fysieke) koffiemomentjes in, gebruik je pauze om samen te wandelen en vraag eens door. Dat wordt altijd gewaardeerd. Beter een goeie collega dan een verre vriend!
Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: