Zo ga je om met perfectionisme op de werkplek

Perfectionisme kan een waardevolle eigenschap zijn, maar wanneer het uit de hand loopt, kan het je mentale gezondheid op het werk negatief beïnvloeden. Zie jij jezelf als een perfectionist? Kijk dan uit voor de gevaren! In dit artikel bieden we praktische tips om op een gezonde manier met perfectionisme om te gaan.

Wat is perfectionisme?

Perfectionisme is de neiging om te streven naar foutloosheid in al je taken en activiteiten. Mensen met perfectionistische neigingen stellen vaak hoge eisen aan zichzelf en zijn kritisch ten opzichte van hun eigen prestaties. Hoewel het streven naar uitmuntendheid op zichzelf geen probleem is, kan overmatig perfectionisme leiden tot aanzienlijke stress en angst op de werkplek.

De impact van perfectionisme op jou als werknemer

Hoe kun je als werknemer gezond omgaan met perfectionisme?

Loop jij tegen de genoemde punten aan? Dan is het tijd om jouw perfectionisme onder de loep te nemen. We geven je een aantal tips om op een gezonde manier met je perfectionisme om te gaan:

Meer tips & tricks ontvangen?

Meer tips voor op de werkvloer ontvangen voor jezelf of voor je medewerkers? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Het streven naar kwaliteit is belangrijk, en je mag trots op jezelf zijn als je hier waarde aan hecht. Maar, het is even cruciaal om te leren wanneer je perfectionisme moet matigen om je mentale welzijn te beschermen. Door de genoemde tips te volgen, kun je leren om op een gezonde en productieve manier met perfectionisme om te gaan, zowel voor jezelf als voor je collega’s.

Uitgebreider aan de slag met mentale gezondheid?

In ons online leerplatform vind je een uitgebreid trainingsaanbod op het gebied van mentaal en fysiek gezond zijn en blijven. Denk bijvoorbeeld aan online trainingen op het gebied van stressmanagement, mindfulness, gezonde voeding, en gemakkelijke oefeningen voor op kantoor.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: