Een leven lang leren voor je medewerkers? Zo doet Driessen dat!

Driessen behoort tot een van de grootste uitzendbureaus van Nederland. Zij hebben te maken met veel verschillende medewerkers die zij plaatsen bij organisaties binnen de overheid, het onderwijs en andere betekenisvolle sectoren. Driessen wil al deze medewerkers de kans bieden op een leven lang leren en ontwikkelen. Hoe ze dat doen? Daniëlle van Deijck en Rinske van Gerwen, HRM Adviseurs bij Driessen, vertellen het je in dit artikel. 

De vijf werkbeloftes van Driessen

Driessen werkt met vijf werkbeloftes: betekenisvol werk, werkgeluk, diversiteit & inclusie, vitaal & financieel gezond, en opleiding & ontwikkeling. Over die laatste zegt Rinske: “We vinden het ontzettend belangrijk dat medewerkers hun hele leven lang blijven leren. Op die manier zijn ze duurzaam inzetbaar voor onze opdrachtgevers.” Daniëlle vult aan: “Ontwikkeling staat centraal voor onze medewerkers. Uit ons medewerkerstevredenheidsonderzoek is gebleken dat ze persoonlijke en professionele groei erg belangrijk vinden.” Om deze redenen is Driessen proactief stappen gaan zetten om hun werkbelofte waar te maken. 

“Ontwikkeling staat centraal voor onze medewerkers. Uit ons medewerkerstevredenheidsonderzoek is gebleken dat ze persoonlijke en professionele groei erg belangrijk vinden."

Op zoek naar een breed leeraanbod

Een breed leeraanbod is erg belangrijk voor Driessen, aangezien ze niet alleen hun eigen, maar ook hun vele flexibele medewerkers willen ondersteunen in een leven lang leren. Daniëlle zegt: “Onze flexibele medewerkers staan wat verder van ons af, ze werken voor verschillende bedrijven in verschillende sectoren. Het is dus een diverse doelgroep met verschillende functies. Daarom is het erg belangrijk dat we een breed leeraanbod aan kunnen bieden die relevant is voor alle medewerkers.”  

“Online leren is een bewuste keuze geweest tijdens onze zoektocht naar een platform voor het aanbieden van leermogelijkheden,” vertelt Rinske. “Medewerkers zitten op afstand van ons. Je moet ze allemaal zien te bereiken. Plus, online kun je een veel beter leeraanbod leveren dan live.” Zo ontstond de Driessen Academy. 

De Driessen Academy

“Samen met SkillsTown hebben we de Driessen Academy opgezet, het online leerplatform voor al onze medewerkers,” zegt Daniëlle. “Wij hebben de bewuste keuze voor SkillsTown gemaakt, aangezien zij veel online trainingen hebben op verschillende niveaus en in verschillende leervormen. Verder hebben ze een trainingspakket voor de overheid. Dit was belangrijk voor ons, aangezien veel van onze flexibele medewerkers in de overheidssector werkzaam zijn. Ook waren we al bekend met contactpersonen binnen SkillsTown en vonden we het superfijn dat ze zo goed meedenken en dat er korte lijntjes zijn.”  

“De livegang van de Driessen Academy was het meest trotse moment voor ons als het gaat om medewerkerontwikkeling. Met het online leerplatform van SkillsTown is alles één geheel geworden.”

Rinske: “De livegang van de Driessen Academy was het meest trotse moment voor ons als het gaat om medewerkerontwikkeling. Met het online leerplatform van SkillsTown is alles één geheel geworden. Het platform ondersteunt namelijk ook ons blended learning traject. Met de agendatool binnen het leerplatform kunnen we al onze offline activiteiten, zoals workshops, inplannen.” Daniëlle vult aan: “Met de Driessen Academy hebben we onze werkbelofte voor een leven lang leren en ontwikkelen volledig vorm kunnen geven.” 

Een positieve verandering

“Sinds we de stap naar de Driessen Academy hebben gemaakt, is er flinke toename geweest in het gebruik van het platform,” zegt Rinske. Daniëlle vertelt: “De medewerkers vinden het leerplatform geweldig, we hebben veel positieve reacties ontvangen. De zelfsturing wordt als heel erg prettig ervaren en hun groei wordt beloond door middel van de certificaten die ze kunnen bemachtigen.”  

Daniëlle gaat verder: “Leren en ontwikkelen is belangrijk voor ons en daarom willen we dat dit goed zichtbaar blijft voor onze medewerkers. We zorgen bijvoorbeeld dat we informatie uit het platform blijven delen in onze nieuwsbrief en dat het platform goed zichtbaar is op ons intranet. We raden iedere organisatie aan om medewerkerontwikkeling hoog op de agenda te houden.” 

Wil jij net als Driessen je medewerkers de kans bieden op een leven lang leren? Met onze didactische expertise en innovatieve leermethodes, creëren wij een online leerplatform die perfect aansluit op jouw organisatie en organisatiedoelen. 

Net als Driessen aan de slag met online training in jouw organisatie?

Danny of een van zijn collega's vertelt je tijdens een vrijblijvende demo alles over de mogelijkheden.
Deel deze klantcase:

Ook interessant voor jou: